Erdoğan’dan Köşk bombaları

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan Köşk bombaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 19:49

Çankaya Köşkü'nde yapılan 29 Ekim Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan dün Ulus'ta yaşanan mitingde polisin barikatları kaldırmasıyla ilgili olarak "Barikatları kaldırın emrini ben vermedim" dedi. Ankara'daki polis müdahalesini değerlendiren Erdoğan, "Resmi programa katılmalıydılar. Onlarsa illegal peşine takılıp legal hale getirmeye çalışıyor. Önceden Kılıçdaroğlu, törenlerde yanımda dururdu. Böyle kutlamalıydık" dedi.

Haberin Devamı

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE RESEPSİYON / FOTO GALERİ

Dün akşam, Çankaya Köşkü’nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Köşke eşi Emine Erdoğan’la birlikte katılan Erdoğan, “Daha önceden biz törenlere eşli davet almıyorduk. Bizi buraya sokmayanlar utansın” diye konuştu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Haberin Devamı

BÖYLE KUTLAMAMALIYDIK

“Yürüyüşe izin verilmemesi söz konusu değil. Biz bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Sekiz ayrı noktada Ankara’da kutlama yapılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyor. Ulus’ta toplanıp Anıtkabire yürüyeceğiz diyorsun. Madem birlik ve beraberlik istiyorsunuz o zaman bizim yanımızda yer almalıydınız. Daha önceden Sayın Kılıçdaroğlu, törenlere katıldı benim yanımda durdu. Böyle kutlamalıydık.

 

ARTIK HER ŞEY NORMALLEŞİYOR


Emine Erdoğan'a, “İlk kez resepsiyona geldiniz ,neden böyle oldu?” diye sordum. O da, “Buraya gelmem normalleşmeye bağlı. Artık her şey normalleşiyor çok şükür” dedi.

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

DİREKTİFİ BEN VERMEDİM

Barikatları kaldırma direktifini ben vermedim. Yaralı polisler var. Onlar görülmüyor yalnız su ve biber gazı görünüyor. Polis görevini yapmadı. 11 yaralı polisimiz var. Bir polis memurunun burnu kırıldı. Onlar görünmüyor, su ve biber gazı görülüyor. Ben partime talimat verdim. Herkes geldi resmi programlara katıldı. Olması gereken buydu. Onlarsa illegal peşine takılıp legal hela getirmeye çalışıyor. Bu yapılan alternatif bir kutlama değil. Provakatif bir eylem yapılmaya çalışılıyor. Biz ise yan yana olmaktan yanaydık. Gönlümüz böyle olmasını arzu ederdi. Ama Sayın Kılıçdaroğlu zihniyeti böyle şeyleri anlamıyor. Yaşananlar Cumhuriyet mitinglerine benziyor. 2007’yi özlüyorlardır, ama bu kimseye bir şey kazandırmaz.

Haberin Devamı

NİFAK SOKMAK İSTİYORLAR

Benim eşimle ve Hayrünnisa Hanım arasında tatsızlık olduğunu söylüyorlar. Böyle birşey yok, yalan, uydurma. Nifak sokmaya çalışıyorlar. Boşuna gayret ediyorlar.”

Başbakan Erdoğan, Tenis Turnuvasında bakanların yuhalanmasıyla ilgili soruya da “Aynı şeyi bana da yaptılar. Türkiye’de Sinan Erdem gibi bir salon yapmak bize nasip oldu. 45 milyon lira harcadık. Organizasyon yaptık.

 

KITA SAHANLIĞIMIZA GİRMEDİLER


BDP’li Hasip Kaplan ile Ahmet Türk’e resepsiyona katılan askerlerle bir temas kurup kurmadıklarını sordum. Hasip Kaplan bu soruyu esprili bir şekilde “Kıta sahanlığımıza girmediler” yanıtını verirken, aynı soruyu Ahmet Türk ise “Alan çok genişti, o yüzden karşılaşmadık.” Şeklinde yanıtladı.

Zeynep Gürcanlı / ANKARA

Haberin Devamı

ANKARA’DAKİ ZİHNİYET

Amacımız İstanbul’un tanıtımıydı. Bu yuhalanmalar bize birşey kaybettirmez. Onlara kaybettirir. Buradaki zihniyet Ankara’daki bugün zihniyet neyse o” yanıtını verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın Taksim’deki çelenk bırakma seramonisi sırasında askere tepki göstermesini de değerlendiren Erdoğan, “Cumhuriyeti cumhur korur. Aksi birşey varsa yanlış var demektir. Cumhuriyet cumhurdur” dedi.

HERKES HERŞEYİ YİYOR

Başbakan Erdoğan, açlık grevleri konusunda “Adalet bakanım gitti, aç kalan falan yok, herkes her şeyi yiyor. Müdahale gerektiğinde yapılır” dedi. Erdoğan, yaklaşan ABD seçimleriyle ilgili de, “Kafa kafaya gidiyorlar” derken, “Gönlümden ne geçiyor derseniz bende kalsın” şeklinde konuştu.

Resepsiyon sonrası pasta kesti

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyonun ardından eşi Hayrünnisa Gül ve Köşk çalışanlarıyla birlikte doğum gününü kutladı. Gül, 62. doğum günü pastasını eşiyle birlikte kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!